MUSIC All News

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Απίστευτο: Βρέθηκε μετά από 500 χρόνια το ιστορικό πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου

Έπειτα από 500 ολόκληρα χρόνια αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Καραϊβική το ναυάγιο του «Σάντα Μαρία», του πλοίου του Χριστόφορου Κολόμβου.


Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν τα απομεινάρια του πλοίου στον βυθό της θάλασσας στη βόρεια ακτή της Αϊτής, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές θαλάσσιες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent -που επικαλείται δηλώσεις του υπεύθυνου της έρευνας για το «Σάντα Μαρία»- όλα τα γεωγραφικά και αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται πράγματι για το πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου.

Αναφορές για το ναυάγιο γίνονται και στο προσωπικό ημερολόγιο του Κολόμβου, ενώ το σημείο στο οποίο οι ερευνητές βρήκαν το ναυάγιο ταιριάζει απόλυτα με τις ιστορικές γνώσεις που υπάρχουν, την υποθαλάσσια τοπογραφία και τις πληροφορίες που μέχρι σήμερα υπήρχαν για το «Σάντα Μαρία».

Χρησιμοποιώντας θαλάσσια μαγνητόμετρα, βυθόμετρα αλλά και με τη βοήθεια δυτών, η ομάδα του αρχαιολόγων ερευνά εδώ και πολλά χρόνια την ευρύτερη περιοχή αλλά μόλις πρόσφατα κατάφερε να επικεντρωθεί στο σημείο όπου βρέθηκε το πλοίο.

Τώρα σκοπός τους είναι να ανασύρουν το ναυάγιο το οποίο ελπίζουν ότι θα καταλήξει σε μουσείο της Αϊτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου